Bulgarii aruncă în sediile partidelor cu ouă și roșii

Mitingurile generalizate din Bulgaria împotriva clasei politice, acuzate de corupție, au ajuns la un nou nivel joi seară: protestatarii au aruncat cu roșii și ouă în sediile partidelor, cerându-le tuturor cetățenilor să participe la ”Omleta patriotică”, potrivit portalului Novinite.

Joi noaptea a venit însă rândul poliției să acționeze. Forțele de ordine au ridicat toate corturile instalate de protestatari în principalele piețe centrale din Sofia, Plovdiv, Varna și Stara Zagora și au eliberat intersecțiile pentru circulație.

Protestele din Bulgaria durează de aproape o lună. Mii de persoane cer zilnic demisia guvernului, acuzându-l de corupție. Duminica trecută, protestatarii și-au sporit presiunea, instalând tabere de corturi pe șosele, în centrul capitalei Sofia, dar și pe drumul Blagoevgrad, blocând astfel ruta principală spre Grecia.

Protestatarii au dat asigurări că nu vor pleca până nu demisionează prim-ministrul, populistul conservator Boiko Borisov, şi procurorul general, Ivan Geshev, pe care îi acuză că servesc interesele oligarhilor puternici, şi nu pe cele ale populaţiei.

Deja ai votat!