spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăInternaționalPrăbușirea bruscă a numărului de cazuri de coronavirus și de decese în...

Prăbușirea bruscă a numărului de cazuri de coronavirus și de decese în Pakistan, un mister.

La două luni după ce Pakistanul părea că se îndreaptă către o epidemie explozivă, numărul de cazuri și de decese au scăzut la un nivel despre care medicii spun că este binevenit, dar de neînțeles, scrie Telegraph.

În timp ce India, vecina sa, urcă pe primele locuri în topul țărilor lovite rău de noul coronavirus, Pakistanul merge în direcția opusă.

Populația tănără, sistemele imunitare robuste ale oamenilor și măsurile țintite de carantină au fost printre explicațiile oferite pentru scădere, dar oficialii din domeniul sănătății recunosc că motivele sunt neclare.

La mijlocul lunii iunie, bilanțul zilnic al deceselor se apropia de 150, iar prognoza era că epidemia va continua să crească până cel puțin în august, în condițiile în care distanțarea socială laxă din timpul sărbătorii de Eid a alimentat avansul numărului de infecții.

Înalți oficiali spuneau că începutul lunii august ”nu va arăta bine”, mai ales că saloanele de spital se umpleau, iar țara rămânea fără rezerve de butelii de oxigen.

În loc să se întâmple așa, numărul de decese a scăzut abrupt și s-a menținut la aproximativ 20 pe zi. Bilanțul zilnic al cazurilor s-a prăbușit de la peste 6.000 la sub 1.000, iar restaurantele s-au redeschis, restul de restricții fiind și ele ridicate.

În total, Pakistanul, o țară cu peste 210 milioane de locuitori, a raportat 290.000 de infecții și 6.200 de decese.

Oficialii guvernamentali care gestionează lupta anti-covid spun că este prea devreme pentru a proclama victoria, și admit că motivele din spatele restrângerii epidemiei nu sunt înțelese pe deplin.

”Este nevoie de puțină modestie aici. Întotdeauna sunt mari necunoscute în știință, epidemiologie și științe sociale complexe. Dacă cineva spune că știe răspunsul corect, atunci greșește”, spune doctorul Faisal Sultan, expert în boli infecțioase și consilier al lui Imran Khan pe problema Covid-19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...