Protest de amploare în Belarus

0

Duminică, 4 octombrie, poliţia din Belarus a efectuat arestări şi a folosit un tun cu apă, împotriva a zeci de mii de manifestanţi care au protestat din nou la Minsk pentru a denunţa realegerea frauduloasă a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

La mişcarea de protest, declanşată de suspiciuni de fraudă masivă în alegerile prezidenţiale din 9 august, participă zeci de mii de persoane în fiecare duminică, în pofida represiunii autorităţilor.

Potrivit agenţiei de presă Interfax, peste 100.000 de persoane au participat la Minsk la un marş dedicat de această dată ”deţinuţilor politici”.

Presa online belarusă a anunţat zeci de mii de persoane şi a difuzat imagini cu coloane impresionante de protestatari care purtau pancarte cu culorile opoziţiei alb-roşu-alb.

Ca în fiecare duminică, autorităţile belaruse au desfăşurat în număr mare forţe de intervenţie şi vehicule blindate. De asemenea, autorităţile limitează accesul la internetul mobil şi reduc funcţionarea transportului în comun pentru a împiedica mobilizarea manifestanţilor.

Deja ai votat!
se încarcă...