Australia se pregăteşte să ridice toate restricţiile

Australia a înregistrat zero decese COVID-19, pentru a treia zi la rând. Oraşul australian Melbourne, al doilea ca mărime din ţară, rămâne, totuşi, în lockdown, deoarece numărul cazurilor creşte şi rata de infectare nu a scăzut suficient.

Odată ce rata de infectare va scădea conform targetului, Guvernul va ridica toate restricţiile de izolare, va redeschide restaurantele şi vor fi permise întâlnirile în grupuri de până la 10 persoane.

Statul australian Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a raportat 14 noi cazuri de COVID-19, o medie de 9.5 cazuri la două săptămâni, dublu faţă de cât şi-au propus autorităţile să atingă pentru a renunţa la restricţii.

Cu toate acestea, premierul Victoriei, Daniel Andrews, le-a sugerat oamenilor să nu se entuziasmeze prea tare pentru că şansele ca Guvernul să renunţe la restricţii până pe 16-17 octombrie sunt destul de mici. ”Nu cred că vom reuşi să micşorăm rata de infectare aşa repede”, a declarat Andrews.

La nivel naţional, în Australia s-au înregistrat 27.200 de infectări şi 897 decese, cele mai mici cifre raportate în rândul ţărilor dezvoltate.

Deja ai votat!