spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalNoi măsuri drastice în Europa din cauza pandemiei

Noi măsuri drastice în Europa din cauza pandemiei

Creşterea alarmantă a numărului de noi cazuri de Covid19 în tot mai multe ţări din Europa aduce un nou val de restricţii dure impuse de autorităţi din dorinţa de a limita pe cât posibil răspândirea perfidului virus.

Începând de astăzi, 17 octombrie, la Londra a intrat în vigoare interdicţia de a socializa în spaţii închise cu persoane din afara locuinţei familiale. În Marea Britanie, ieri, au fost înregistrate peste 15.000 de noi cazuri de contaminare. Aceasta este şi ţara cu cele mai multe decese cauzate de Covid19, 43.000.

În Franţa a fost reinstaurată starea de urgenţă sanitară, iar, de astăzi, în zece mari oraşe, între care Paris şi suburbiile sale, sunt restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00. În Franţa, în ultimele 24 de ore au fost raportate  peste 25.000 de cazuri pozitive î.

Epidemia continuă să facă victime „de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici”, a constatat vineri Agenţia de sănătate publică din Franţa, apreciind această evoluţie ca fiind „foarte preocupantă”.

Baruri închise în Belgia

În Belgia, s-a luat decizia închiderii tuturor restaurantelor şi cafenelelor timp de o lună, o hotărâre apreciată drept „un dezastru”, de către reprezentanţii industriei HoReCa din această ţară.

Tot în Belgia au fost introduse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05:00 dimineaţa.

„Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, urcă vertiginos, este o creştere exponenţială”, a justificat măsurile restrictive premierul Alexander De Croo, în timp ce Belgia este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu peste 10.300 de decese.

„Spitalele noastre sunt sufocate, cifrele sunt de asemenea ridicate aşa cum nu erau în luna martie când s-a decis intrarea în izolare” pentru două luni, a afirmat ministrul belgian pentru mobilitate, Georges Gilkinet.

Învăţământ la distanţă în Polonia

Noi restricţii intră în vigoare şi la Varşovia şi în alte mari oraşe din Polonia, considerate drept „zone roşii”: colegiile şi liceele vor fi închise şi vor practica învăţământul la distanţă. De asemenea restaurantele vor trebui să se închidă la ora 21:00, ceremoniile de căsătorie vor fi interzise şi numărul persoanelor admise în magazine, în transportul public şi în biserici va fi limitat.

De asemenea, Italia a înregistrat vineri 10.010 noi cazuri de SARS-CoV-2, aceasta fiind cifra cea mai ridicată atinsă vreodată în 24 de ore în această ţară de la izbucnirea pandemiei.

Speranţe de vaccin de la laboratoarele americane

Virusul a perturbat inclusiv activitatea politică europeană: şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a reintrat în izolare, după ce un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, şefa guvernului finlandez, Sanna Marina a fost şi ea nevoită să se retragă de la un summit european la Bruxelles, pentru a intra în carantină după ce a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

Doar o notă de speranţă, laboratoarele americane Pfizer şi Moderna au anunţat că prevăd să ceară autorizarea vaccinurilor lor până la sfârşitul lunii noiembrie în SUA, ceea ce ar marca un record de viteză pentru dezvoltarea unui vaccin, notează AFP.

Totuşi, eventuala lansare a vaccinării până la sfârşitul anului va fi prea limitată pentru a putea stopa singură epidemia, aflată deja în al treilea val în SUA, cu o creştere alarmantă a numărului de contaminări, de spitalizări şi de decese, scrie agenţia de presă franceză.

Pe plan mondial, toţi indicatorii sunt pe roşu: peste 1,1 milioane de decese au fost înregistrate, potrivit unui bilanţ realizat vineri de AFP, pe baza unor surse oficiale. Doar în ziua de joi, cifra noilor contaminări a atins 400.000 de noi cazuri.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...