duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăInternaționalCOVID-19 - Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul...

COVID-19 – Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul anului

Compania Moderna anunţă că în decembrie ar putea primi autorizaţia de folosirea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19.

Directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19 al firmei în decembrie. Asta dacă se vor obţine rezultate intermediare pozitive în noiembrie, într-un studiu clinic amplu, potrivit Mediafax.

Bancel a declarat că rezultatele intermediare suficiente ale studiului durează mai mult. Obţinerea autorizaţiei guvernamentale pentru vaccin poate dura până la începutul anului viitor, relatează MarketWatch.

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti Covid-19 în curs de dezvoltare.

Comentariile lui Stéphane Bancel sugerează că programul Moderna nu este departe de Pfizer. Pfizer a declarat săptămâna trecută că vrea să solicite autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său până la sfârşitul lunii noiembrie.

În iulie, Moderna a început un studiu pe 30.000 de persoane în SUA pentru a testa dacă vaccinul protejează oamenii de boala simptomatică Covid-19.  Înscrierea este aproape completă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.4 ° C
5.6 °
4 °
91 %
3.3kmh
100 %
Dum
5 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
4 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...