COVID-19 – Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul anului

Compania Moderna anunţă că în decembrie ar putea primi autorizaţia de folosirea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19.

Directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19 al firmei în decembrie. Asta dacă se vor obţine rezultate intermediare pozitive în noiembrie, într-un studiu clinic amplu, potrivit Mediafax.

Bancel a declarat că rezultatele intermediare suficiente ale studiului durează mai mult. Obţinerea autorizaţiei guvernamentale pentru vaccin poate dura până la începutul anului viitor, relatează MarketWatch.

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti Covid-19 în curs de dezvoltare.

Comentariile lui Stéphane Bancel sugerează că programul Moderna nu este departe de Pfizer. Pfizer a declarat săptămâna trecută că vrea să solicite autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său până la sfârşitul lunii noiembrie.

În iulie, Moderna a început un studiu pe 30.000 de persoane în SUA pentru a testa dacă vaccinul protejează oamenii de boala simptomatică Covid-19.  Înscrierea este aproape completă.

Deja ai votat!