ALERTĂ emisă de Viena: numărul morţilor în urma atentatului terorist a urcat la CINCI

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a acuzat, într-o conferință de presă televizată marți dimineață, „terorismul islamic” în atacul de la Viena, iar numărul morților a urcat la cinci – patru victime și un atacator, anunță Reuters.

Sute de polițiști îi caută pe autorii atacului din Viena. Nehammer a declarat că poliția a împușcat mortal un atacator, un bărbat care purta o centură falsă de explozivi, pe care autoritățile l-au identificat drept un simpatizant al Statului Islamic, conform Mediafax.

Poliția a confirmat marți că trei civili – doi bărbați și o femeie – au fost uciși în atacuri, cu cel puțin alți 15 răniți, inclusiv un ofițer de poliție. Radioul ORF a anunțat ulterior că un al patrulea civil, o femeie, a murit.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că au fost solicitate întăriri și că cel puțin 1.000 de ofițeri au fost implicați în căutări.

Atacatorul ucis de polițiști și alți indivizi înarmați au atacat luni seară șase locații din centrul Vienei, începând în afara principalei sinagogi. Martorii vorbesc de bărbați care trageau în mulțimea din baruri cu puști automate, întrucât mulți oameni au profitat de seara trecută, înainte de a fi introdus un blocaj la nivel național din cauza COVID-19.

Nehammer a declarat că material video a fost confiscat de la domiciliul atacatorului cunoscut în timpul unei percheziții, iar poliția investigează potențialele sale conexiuni.

Poliția a blocat o mare parte din centrul istoric al orașului peste noapte, îndemnând publicul să se adăpostească. Mulți și-au căutat refugiu în baruri și hoteluri, în timp ce mijloacele de transport în comun din orașul vechi au fost oprite.

Deja ai votat!