Cinci regiuni din Italia intră în carantină până în 3 decembrie

Cinci regiuni ale Italiei intră în lockdown, de joi 5 noiembrie până în 3 decembrie, conform ultimului decret semnat de premierul Giuseppe Conte.

Regiunile roșii din Italia sunt considerate Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria.

Decretul conține atât reguli valabile pentru întreg teritoriul național, cât și reguli care se vor aplica la nivel regional.

Printre puținele modificări făcute între schița decretului și versiunea finală este cea referitoare la saloanele de coafură: acestea rămân deschise chiar și în zonele roșii.

Regulile valabile în toată Italia:

– limitarea circulației după ora 22;

– autocertificarea pentru cei care ies din casă după ora 22.00;

– închiderea muzeelor și expozițiilor;

– școală la distanță 100% pentru licee, pentru școlile elementare și gimnaziale și pentru serviciile de îngrijire a copiilor activitatea se va face în prezență, dar cu folosirea obligatorie a măștilor (cu excepția copiilor sub 6 ani).Până acum, elevii își puteau da jos masca în timpul orelor, dacă nu se apropiau unii de alții.

– magazinele mari și medii se închid în zilele de sărbătoare și înainte de sărbători, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare, a tutungeriilor și a chioșcurilor de ziare;

– transportul public se poate folosi la o capacitate de 50%;

– închiderea barurilor și restaurantelor la ora 18:00, cu posibilitatea de a rămâne deschise pentru prânzul de duminică;

– suspendarea preselecției și a probelor scrise la concursurile de angajare publice și private;

– închiderea zonelor de pariuri și jocuri în baruri;

Deja ai votat!