Vaccinul-candidat realizat de compania americană Moderna are eficiență de 94,5% și ar putea intra în producție în decembrie

0

Compania americană Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic pe 30.000 de voluntari care arată o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus, potrivit CNN și radioului public american NPR.

Compania ar putea începe producția în a doua parte a lunii decembrie, după ce primește avizul din partea agenției FDA, potrivit epidemiologului-șef din SUA, Anthony Fauci. Comisia Europeană a încheiat luna trecută cu Moderna un contract pentru livrarea în statele membre UE a sute de milioane de doze odată ce vaccinul e avizat și poate intra în producție.

Anunțul Moderna vine la o săptămână după ce și asocierea Pfizer – BioNTech a făcut publice datele optimiste privind vaccinul candidat, cu o eficiență de peste 90%. Ambele vaccinuri sunt dezvoltate folosind aceeași tehnologie.

Diferența majoră între cele două vaccinuri e dată de modalitatea de stocare: dacă vaccinul Pfizer are nevoie de temperaturi de minus 70 de grade Celsius, cel dezvoltat de Moderna poate fi păstrat în incinte refrigerante cu temperatura de minus 4 grade Celsius.

Deja ai votat!
se încarcă...