Tir de rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

Mai multe rachete au fost lansate marți seară, la Bagdad, asupra așa-numitei Zone Verzi, unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii. Sistemul anti-rachetă al ambasadei a ripostat.

Reporterii din Bagdad au auzit mai multe explozii venind din Zona Verde (Green Zone), urmate de focuri rapide de culoare roșiatică, indicând că sistemul anti-rachetă al Ambasadei SUA, C-RAM, a fost activat.

Oficiali de securitate irakieni au arătat că a fost vorba de două rachete Katiusha lansate asupra Ambasadei SUA, potrivit Washington Post.

Potrivit Euronews, există doi răniți, dar nu se cunoaște starea lor.

Zona Verde din Bagdad găzduiește sediul guvernului irakian, dar și mai multe ambasade, printre care și cea a Statelor Unite.

Atacuri frecvente asupra ambasadei SUA au loc la Bagdad, ceea ce a condus la amenințări din partea Washingtonului că își va închide misiunea din capitala Irakului și a iscat o criză diplomatică înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

La mijlocul lunii octombrie, milițiile susținute de Iran au anunțat că vor înceta temporar atacurile împotriva prezenței americane în Irak, inclusiv asupra ambasadei, cu condiția ca trupele coaliției conduse de SUA să se tretragă din Irak. Atacul de marți este un posibil semnal că acest armistițiu informal a luat sfârșit, scrie Euronews.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie.

Deja ai votat!