luni, noiembrie 28, 2022
AcasăInternaționalTir de rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

Tir de rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

Mai multe rachete au fost lansate marți seară, la Bagdad, asupra așa-numitei Zone Verzi, unde se află Ambasada Statelor Unite ale Americii. Sistemul anti-rachetă al ambasadei a ripostat.

Reporterii din Bagdad au auzit mai multe explozii venind din Zona Verde (Green Zone), urmate de focuri rapide de culoare roșiatică, indicând că sistemul anti-rachetă al Ambasadei SUA, C-RAM, a fost activat.

Oficiali de securitate irakieni au arătat că a fost vorba de două rachete Katiusha lansate asupra Ambasadei SUA, potrivit Washington Post.

Potrivit Euronews, există doi răniți, dar nu se cunoaște starea lor.

Zona Verde din Bagdad găzduiește sediul guvernului irakian, dar și mai multe ambasade, printre care și cea a Statelor Unite.

Atacuri frecvente asupra ambasadei SUA au loc la Bagdad, ceea ce a condus la amenințări din partea Washingtonului că își va închide misiunea din capitala Irakului și a iscat o criză diplomatică înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

La mijlocul lunii octombrie, milițiile susținute de Iran au anunțat că vor înceta temporar atacurile împotriva prezenței americane în Irak, inclusiv asupra ambasadei, cu condiția ca trupele coaliției conduse de SUA să se tretragă din Irak. Atacul de marți este un posibil semnal că acest armistițiu informal a luat sfârșit, scrie Euronews.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
3.8 °
1.6 °
88 %
1.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...