Vaccinul Pfizer împotriva Covid a fost autorizat şi în SUA

SUA au devenit vineri seară a șasea țară care dă undă verde serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA) a fost presată de administrația Donald Trump pentru a grăbi autorizarea, scrie New York Times. Statele Unite ale Americii au dat vineri seară undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara.

Prima administrare ar putea fi efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore, relatează AFP, citată de Agerpres. Decizia, scrie presa americană, a fost luată sub presiunea exercitată de administrația de la Casa Albă.

Potrivit unui înalt oficial american, șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows, i-a spus șefului FDA Stephen Hahn că poate începe să își caute un nou job, dacă agenția nu autorizează vaccinul până vineri, potrivit New York Times. Cum acest lucru s-a întâmplat, președintele Donald Trump s-a grăbit să își anunțe victoria.

„Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter. ”Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele” din ţară, a adăugat el. „Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore”, a spus el.

Coronavirusul a ucis 292.000 de persoane în SUA, care traversează în aceste momente un nou val epidemic agresiv. Miercuri, bilanțul deceselor zilnice a ajuns la un nivel fără precedent: peste 3.000 de persoane au murit. Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic.

Deja ai votat!