Olanda a suspendat zborurile dinspre Marea Britanie

0

Guvernul de la Haga a suspendat, duminică, toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie. Decizia a fost luată după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul olandez al Sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

În acest moment, cazul descoperit în Olanda se află în cercetare. Ancheta se desfășoară în colaborare cu serviciul municipal de sănătate (GGD) și va analiza cine este persoana în cauză, circumstanțele în care a fost infectată și dacă există alte cazuri cunoscute.

Ofițerul medical șef al Angliei, Chriss Whitty, a anunțat, sâmbătă, că noua tulpină de coronavirus identificată în Regatul Unit se poate răspândi mai repede. Cercetătorii încearcă să afle dacă aceasta produce o rată mai mare a mortalității.

Deja ai votat!
se încarcă...