Londra şi Anglia de sud-est intră în carantină generală

0

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 din cauza unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul briatnic a afirmat că persoanele din scenariului 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători, iar toate persoane din toate scenariile ar trebui să stea în zonele lor locale și să nu călătorească.

Decizia vine ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile înainte de Crăciun. Această situaţie, cuplată cu depistarea unei noi tulpini a virusului, a sporit temerile în privința adunărilor sociale în vremea sărbătorilor.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au declarat că nu au impus mai multe restricții.

Deja ai votat!
se încarcă...