Vaccinul anti-Covid al companiei Moderna a fost aprobat

La o săptămână de la autorizarea vaccinului Pfizer – BioNTech, Agenţia pentru medicamente a Statelor Unite a dat undă verde și vaccinului creat de compania Moderna împotriva COVID-19. „Felicitări, vaccinul Moderna este acum disponibil!”, a scripreşedintele Donald Trump pe pagina sa de Facebook.

Vaccinul tinerei firme americane din domeniul biotehnologiei se alătură astfel celui creat de Pfizer / BioNTech în imensa campanie de vaccinare care a început luni în Statele Unite.

Dacă remediul Pfizer – BioNTech a stabilit deja un record, nici Moderna nu se lasă mai prejos: vaccinul său a fost aprobat la 19 zile de la depunerea cererii oficiale, comparativ cu 22 de zile, cât a durat în cazul Pfizer

„Cu două vaccinuri disponibile acum pentru prevenirea COVID-19, FDA a făcut un nou pas crucial în lupta împotriva acestei pandemii”, a declarat şeful agenţiei, dr. Stephen Hahn.

Distribuţia dozelor urmează să „înceapă imediat”, a precizat Moderna într-o declaraţie făcută după anunţul obţinerii autorizaţiei. 

Executivul american a pre-cumpărat 200 de milioane de doze.

Vaccinul este eficient în proporţie de 94,1% și poate fi păstrat la -20°C față de -70°C, cum este cazul vaccinul celor de la Pfizer.

Deja ai votat!