Bilanțul alunecărilor de teren din Norvegia a ajuns la patru morți și șase dispăruți

Numărul deceselor confirmate în urma alunecării de teren care s-a produs la 30 decembrie 2020 într-o localitate din apropiere de Oslo, din Norvegia a ajuns, sâmbătă, la patru, după ce încă un corp a fost găsit sub dărâmături, au anunțat autoritățile.

„Am descoperit o nouă persoană moartă. Era în aceeaşi zonă ca şi al treilea corp. Am scos cele două corpuri”, a declarat un oficial al poliţiei într-o conferinţă de presă.

Operațiunile de căutare a încă șase dispăruți continuau și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, relatează AFP, preluată de Agerpres. Inițial, au fost dați zece dispăruți,  între care și doi copii cu vârsta de 2 şi respectiv 13 ani.

O vastă alunecare de teren s-a produs în noaptea de marți spre miercuri în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, la nord-est de Oslo, înghițind mai multe case. Zece persoane au fost rănite, între care una grav. Echipele de salvare sunt de părere că ar mai putea găsi supravieţuitori în „buzunarele de aer” din clădirile încă parţial intacte.

Brigada canină a semnalat diferite locuri în zona unde salvatorii vor acţiona. Unul din câinii care participa la operaţiuni a fost rănit în timpul căutărilor.

Deja ai votat!