sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăInternaționalMarea Britanie devine, luni, prima țară care începe administrarea vaccinului AstraZeneca

Marea Britanie devine, luni, prima țară care începe administrarea vaccinului AstraZeneca

Marea Britanie devine, luni, prima țară din lume care demarează campania de imunizare contra Covid-19 cu vaccinul ieftin și ușor de transportat dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, transmite Reuters.

Vaccinul a mai fost aprobat și în Argentina, India și El Salvador, dar aceste țări nu au început și administrarea lui.

Luni, șase spitale din Anglia vor administra primele vaccinuri din cele 530.000 de doze pe care Regatul Unit le are deja disponibile.

Programul va fi extins la sute de alte puncte de vaccinare britanice în zilele următoare, guvernul Boris Johnson sperând că va administra zeci de milioane de doze în lunile următoare.

Vaccinul AstraZeneca costă doar câțiva euro și poate fi stocat la temperatura frigiderului, ceea ce îl face ușor de transportat și folosit.

O autorizare în ianuarie în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid dezvoltat de grupul AstraZeneca cu Universitatea din Oxford pare puțin probabilă, a declarat miercuri Agenția Europeană pentru Medicamente.

Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea produsului, devenind prima țară din lume care dă undă verde acestui vaccin.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.

Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford.

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri”, spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de Covid-19”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.3 ° C
5.6 °
3.3 °
98 %
2.1kmh
99 %
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...