miercuri, februarie 8, 2023
AcasăInternaționalIsrael: Prima doză de vaccin a redus cu 60% spitalizările la persoanele...

Israel: Prima doză de vaccin a redus cu 60% spitalizările la persoanele de peste 60 de ani

Efectele complete ale vaccinului anti-Covid Pfizer încep să se vadă la o lună după administrarea serului, însă Israelul anunță o scădere semnificativă a infectărilor chiar mai devreme de atât, scrie Times of Israel.

Comunitatea internațională privește cu atenție spre Israel – țara care a vaccinat până acum cel mai mare procent din populație (aproape 42% potrivit Our World in Data) – pentru obține date despre efectele timpurii ale imunizării împotriva Covid-19.

O scădere a internărilor în spitale apare destul de rapid după vaccinare, sugerează organizația Maccabi Healthcare în ultimul său raport. Spitalizările încep să scadă brusc la 18 zile după ce oamenii au primit prima doză de vaccin.

Până în ziua 23 – adică la 2 zile după administrarea rapelului – s-a înregistrat o scădere cu 60% a spitalizărilor în rândul persoanelor vaccinate, cu vârsta de peste 60 de ani, arată datele studiului realizat de Maccabi, după monitorizarea a 50.777 de persoane.

„Acestea sunt date foarte importante. Are un impact, deoarece pe fondul unor rate ridicate de infectare și răspândirea noilor tulpini, este greu de văzut influența vaccinării asupra lucrurilor doar din cifrele generale. Oferind o perspectivă asupra internărilor în rândul persoanelor în vârstă care au fost vaccinate, aceste date sunt valoroase”, a declarat Galia Rahav, șefa secției de boli infecțioase a celui mai mare spital din Israel, Sheba Medical Center.Cu toate acestea, ea a avertizat că scăderea spitalizărilor se poate datora și tendinței persoanelor nou vaccinate de a respecta regulile anti-pandemie.

Potrivit datelor Maccabi Healthcare, la 13 zile de la vaccinare, rata de infectare în rândul persoanelor imunizate de peste 60 de ani era similară cu cea a persoanelor nevaccinate, din același segment de vârstă.

Însă apoi, până în ziua 23, au existat 18 infecții zilnice în rândul celor nevaccinați și doar șase la cei vaccinați.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-1.2 °
-1.4 °
79 %
3.9kmh
85 %
mie
-3 °
joi
-2 °
vin
-1 °
sâm
1 °
Dum
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În caz că se aglomerează la spital, s-a mai adus un scaun.

EDITORIAL

Din când în când, suflul de muribund al nației ridică poalele satinate și frumos brodate ale sistemului de sănătate dezvăluindu-ne vergeturile, omniprezenta celulită și...

GÂNDUL ZILEI

Hai Catrină și ne-arată Cum era când erai fată, Stânga unu, dreapta doi Și vreo trei pe dinapoi... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...