marți, octombrie 4, 2022
AcasăInternaționalUrsula Von der Leyen: "În UE va începe livrarea a 100 de...

Ursula Von der Leyen: „În UE va începe livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin pe lună”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, speră ca începând de luna viitoare să fie disponibile mai multe doze de vaccin în Uniunea Europeană și a estimat că se aşteaptă la o medie de aproximativ 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru. Până în prezent, în UE au fost aprobate trei vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Ursula von der Leyen speră ca începând de luna viitoare să fie disponibile mai multe doze de vaccin în Uniunea Europeană.

„Începând cu luna aprilie, cantităţile s-ar putea dubla din nou conform planurilor producătorilor şi pentru că alte vaccinuri sunt pe cale să fie aprobate”, a declarat Ursula von der Leyen, pentru presa germană, transmite Mediafax.

Ea se aşteaptă la „o medie de aproximativ 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru, în total 300 de milioane până la sfârşitul lunii iunie”.

De la începutul campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 7,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Germania, conform cifrelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor.

Până în prezent, au fost aprobate trei vaccinuri în UE. Cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea da undă verde vaccinului produs de compania americană Johnson & Johnson.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
12.7 °
11.6 °
70 %
3.4kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...