vineri, aprilie 19, 2024
AcasăInternaționalVaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient împotriva tulpinii braziliene a virusului SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine, scrie Mexiafax. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate luni în România.

Sângele prelevat de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul a neutralizat o versiune tehnică a virusului care conţinea aceleaşi mutaţii ca varianta extrem de contagioasă P1, identificată pentru prima dată în Brazilia, potrivit Reuters.

Oamenii de ştiinţă au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puţin contagioase a virusului de anul trecut.

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit şi Africa de Sud, deşi varianta sud-africană poate reduce anticorpii de protecţie declanşaţi de vaccin.

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, medicii intenţionează să testeze o a treia doză de rapel din vaccin, precum şi o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun.

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...