sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăInternaționalPetrecere experiment în Olanda: Oamenii au fost încurajați să ia cu asalt...

Petrecere experiment în Olanda: Oamenii au fost încurajați să ia cu asalt ringul de dans și să cânte, fără mască

În jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autoritățile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea țării.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Experimentul a avut loc la clubul ”The Ziggo Dome”, una dintre cele mai mari arene din capitala olandeză, aceasta fiind deschisă sâmbătă pentru patru ore de muzică, oamenii fiind încurajați să ia cu asalt ringul de dans, relatează The Guardian.

Participanții au fost monitorizați permanent, ei fiind împărțiți în mai multe grupe care trebuiau să respecte reguli diferite: persoanele trebuiau să poarte mască tot timpul și aveau voie să se așeze oriunde cu condiția să se asigure că nu sunt într-un grup mai mare de trei persoane; participanții purtau mască tot timpul și trebuiau să respecte distanța de 1,5 m; oamenii purtau mască doar atunci când se mișcau și trebuiau să stea într-un anume loc; participanții nu purtau mască deloc și aveau voie să stea și să meargă oriunde doreau.

Unii erau încurajați să bea, să danseze, să strige și să cânte. Consilierii guvernamentali vor folosi datele legate de acest experiment pentru a lua deciziile privind ridicarea restricțiilor astfel încât să se revină la viața de noapte în următoarele luni.

The Ziggo Dome are o capacitate de 17.000 de locuri, iar pentru acest experiment s-au înscris 100.000 de persoane. Biletele în valoare de 1.350 de euro s-au vândut în numai 20 de minute. Fiecare participant trebuia să fie testat negativ pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de eveniment și va fi supus unui nou test peste cinci zile.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
27.4 ° C
27.8 °
25.5 °
52 %
1.9kmh
73 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
30 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...