luni, decembrie 5, 2022
AcasăInternaționalGrecia își va redeschide granițele pentru turiști pe 14 mai

Grecia își va redeschide granițele pentru turiști pe 14 mai

Grecia îşi va deschide porţile pentru turism la data de 14 mai, dacă o vor permite condiţiile epidemiologice, este mesajul transmis de ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul Târgului de Turism de la Berlin, scrie publicația elenă To Vima, preluată de Rador.
„Suntem mai mult decât optimişti. Suntem pregătiţi”, a spus Harry Theoharis, adăugând că termenul pe care îl oferă în acest moment este orientativ întrucât totul depinde de datele epidemiologice.
Pe baza planificărilor făcute de minister, Grecia intenţionează să se deschidă pentru turism la data de 14 mai, urmând ca până atunci să fie ridicate treptat restricţiile existente.
În paralel, ministrul grec al turismului a oferit informaţii şi despre cadrul de funcţionare, precum şi despre modalitatea în care vor veni turiştii în Grecia.
El a subliniat că turiştii din străinătate vor fi bine-veniţi dacă au fost vaccinaţi sau dacă au anticorpi sau dacă prezintă un test negativ efectuat înainte de călătoria în Grecia.
Turiştii vor fi supuşi unor eventuale testări aleatorii, la fel ca anul trecut. O diferenţă semnificativă ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamnă că obligativitatea carantinării va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv.
Toate necesităţile de sănătate, spitalizare etc – legate de Covid – vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor.
Toate regulile în vigoare pentru cetăţenii greci vor fi valabile şi pentru turişti – fără deosebire şi excepţii. Purtarea măştii, de exemplu, este obligatorie în spaţiile publice, iar acest lucru va fi valabil pentru toată lumea.
În ceea ce-i priveşte pe angajaţii din sectorul turismului, Theoharis s-a angajat că vor fi incluşi printre categoriile prioritare la vaccinare, urmând să le vină rândul imediat după ce se va încheia imunizarea persoanelor vulnerabile. În acelaşi timp va continua testarea frecventă a angajaţilor din industria turismului.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
1.6 °
-1.7 °
95 %
5.4kmh
100 %
lun
-1 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
3 °
vin
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...