sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInternaționalSpania va începe să folosească pașapoartele digitale de vaccinare pe 19 mai

Spania va începe să folosească pașapoartele digitale de vaccinare pe 19 mai

Ministrul spaniol pentru turism, Reyes Maroto, a anunțat miercuri că țara sa va începe să folosească pașapoartele de vaccinare în luna mai, când este programat târgul internațional pentru turism din Madrid (FITUR), transmite Reuters.

”Vom fi în poziția de a începe implementarea pașaportului digital (când va începe FITUR, pe 19 mai)”,a spus ea la un post de televiziune.

Confruntați cu pandemia ce a ucis peste 900.000 de oameni în Europa și a aruncat continentul într-o adâncă recesiune, liderii Uniunii Europene au convenit să realizeze certificate de vaccinare digitale care să permită repornirea industriei turismului, lovită grav de măsurile contra răspândirii coronavirusului, notează Reuters.

Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriiloe şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, care va include şi propunerea sa privind „paşapoartele verzi digitale”, a declarat luniea trecută vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-Covid-19, rezultatele la testele de Covid-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

Tema certificatului medical digital ar urma să fie analizată în Consiliul European pe 25 martie. Pentru a intra în vigoare, propunerea Comisiei Europene privind certificatul medical digital trebuie aprobată de Parlamentul European şi de statele membre.

Uniunea Europeană va propune un pașaport de vaccinare care ar putea ușura călătoriile pentru cei care au făcut un vaccin aprobat de UE precum și altele, cum ar fi vaccinurile din China și Rusia, care au primit doar autorizare națională pentru folosire de urgență, relatează Bloomberg.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...