spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăInternaționalMoscova intră în lockdown

Moscova intră în lockdown

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat o “săptămână fără muncă” în capitala Rusiei, interval în care angajaţii din domeniile neesenţiale trebuie să stea acasă. Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, informează AFP.

“În ultima săptămână situaţia cu privire la propagarea coronavirusului s-a înrăutăţit”, a precizat Sobianin, după ce Moscova a înregistrat 6.701 cazuri de infectare într-o zi, cel mai mare număr de după decembrie 2020, informează News.ro.

Ordinul primarului îi afectează pe toţi angajaţii din Moscova, oraş cu aproximativ 12 milioane de oameni, cu excepţia angajaţilor din domeniile  esenţiale.

Astfel, majoritatea angajaţilor din Moscova vor putea reveni la muncă la 20 iunie.

Serghei Sobianin a mai anunţat închiderea zonelor de restaurante din centrele comerciale şi a locurilor de joacă. În plus, restaurantele, barurile şi cluburile vor avea interdicţie de servire a clienţilor în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Sobianin le-a cerut angajatorilor să îşi treacă cel puţin 30 la sută din angajaţii nevaccinaţi pe telemuncă, după săptămâna fără muncă.

În ultimele săptămâni, în Rusia s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări cu coronavirus, deşi populaţia are acces fără probleme la vaccin.

În ultima zi, la Moscova s-au raportat 6.701 noi cazuri de coronavirus. În 6 iunie, numărul de noi cazuri era 2.936.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...