joi, martie 28, 2024
AcasăInternaționalIsraelul anunță că va anula marți obligaţia de a purta mască în...

Israelul anunță că va anula marți obligaţia de a purta mască în spațiile publice închise

Israelul a anunţat luni seară iminenta renunţare la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează AFP.

„Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

La începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate.

Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor care dispun de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.

La sfârşitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa.

Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin, potrivit Agerpres.

Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...