Rusia amenință Republica Moldova că va folosi Transnistria ca armă împotriva Chișinăului

Leonid Kalașnikov, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioții.

Rusia va „întări factorul transnistrean” dacă noul guvern de la Chișinău va alege o linie anti-rusă, a declarat Leonid Kalașnikov, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioții, pentru agenția rusă Interfax. 

„Politica rusă față de Moldova va depinde de guvernul care a fost ales: dacă acest guvern respinge Rusia, atunci, desigur, vom acționa în consecință, în special, atunci ne vom consolida factorul transnistrean”, a declarat, luni, oficialul rus, după rezultatele ultimelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

În același timp, el a menționat că „va fi din ce în ce mai dificil să se facă acest lucru, deoarece Transnistria este acum situată între două state esențial ostile [Moscovei]”.

Kalașnikov a adăugat „declarațiile conciliante ale PAS despre relațiile cu Rusia în ajunul alegerilor se vor transforma în pro-UE și pro-NATO și în resuscitarea scenariului de forță față de Transnistria și ulterior, probabil, unirea cu România”.

Kalașnikov consideră că „asta este tot ceea ce populația rusofonă și găgăuză pur și simplu nu acceptă”.

Declarațiile lui Kalașnikov vin pe fondul pierderii puterii de către forțele proruse de la Chișinău. Acestea au obținut un scor mic la scrutinul parlamentar de duminică și vor trece în opoziție.

Deja ai votat!