spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalVeneţia impune taxe de acces pentru turişti

Veneţia impune taxe de acces pentru turişti

Veneția intenționează să impună o taxă de acces pentru turiști. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara anului 2022.

Cine va dori să viziteze orașul-lagună va plăti între 3 și 10 euro în funcție de sezon, informează Bloomberg. Rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri vor fi scutiți de la plata acestei taxe.

Potrivit proiectului primăriei din Veneția, turiștii ar urma să fie obligați să își programeze vizita, pentru a evita supraaglomerarea.

Restricțiile au fost votate săptămâna trecută. Primele discuții în legătură cu ele au avut loc încă din 2019, dar adoptarea lor a fost amânată în mod repetat din mai mute motive, printre care și cel legat de pandemie. De altfel, anul trecut, turismul din Veneția s-a prăbușit.

Veneția se confruntă de câțiva ani cu problema aglomerației cauzate de numărul uriaș de turiști, context în care au apărut discuțiile privind măsuri pentru cei care vor să o viziteze. În 2017, mii de rezidenți au protestat față de impactul pe care îl are turismul asupra Veneției.

De la 1 august, navele de croazieră mari, acuzate că au pus în pericol centrul istoric, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, au fost interzise.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...