Pfizer e de acord ca și alte companii să producă pastila anti Covid-19

Compania Pfizer a semnat un acord cu un grup de producători prin care le permite să facă pastila anti Covid-19 inventată de companie, pentru a putea face tratamentul disponibil pentru mai mult de jumătate din populația globului, scrie AP News.

Într-o declarație de astăzi, marți 16 noiembrie, Pfizer spune că va furniza licența pentru pastila sa antivirală și altora, în așa fel încât să fie produsă concomitent în 95 de țări.

Oficialii din sănătate spun că deoarece această înțelegere a fost făcută chiar înainte ca pilula produsă de Pfizer să fie autorizată peste tot, ar putea ajuta la încheierea mai rapidă a pandemiei.

Termenii înțelegerii făcute astăzi, stipulează că Pfizer nu va primi bani din vânzarea pastilelor de la țările sărace și va amâna încasarea banilor ce sunt cuveniți companiei în toate țările cuprinse în acordul de astăzi unde Covid-19 rămâne o urgență de sănătate publică.

La începutul acestei luni, Pfizer a declarat că pastila sa reduce riscul spitalizării și al decesului cu 90% la persoanele infectate cu Sars-Cov-2, care au forme ușoare sau medii ale bolii. Experți independenți deja recomandă încetarea studiilor făcute de companie datorită rezultatelor promițătoare, pentru ca tratamentul să ajungă mai repede pe piață.

Reprezentanții Pfizer declară că vor cere FDA și altor regulatori să autorizeze pastila cât mai rapid.

De la începutul pandemiei cercetătorii au căutat să dezvolte o pastilă pentru a trata Covid-19 ce poate fi luată ușor, acasă, poate ajuta la recuperare și la evitarea spitalizării. În acest moment, cele mai multe tratamente Covid-19 trebuie furnizate intravenos sau prin injecții.

Deja ai votat!