spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăInternaționalRușii ar fi cucerit orașul Herson

Rușii ar fi cucerit orașul Herson

Herson a fost cucerit de armata rusă, devenind primul oraș mare ucrainean care intră sub controlul Rusiei. Informația a fost confirmată de primarul orașului pentru New York Times.

Potrivit Reuters, primarul din Herson spune că trupele ruse sunt pe străzile orașului și au reușit inclusiv să intre în clădirea Consiliului municipal.

Explozii puternice la Kiev

O explozie puternică a fost auzită astăzi lângă gara centrală din Kiev, a declarat Anton Herașcenko, consilier în Ministerul de Interne al Ucrainei, potrivit Reuters. Un martor Reuters din Kiev a relatat că explozia a fost atât de puternică încât pământul s-a cutremurat.

Un sistem mare de furnizare a agentului terminului ar fi fost distrus de racheta care s-a prăbușit în apropierea gării din Kiev.

O parte din capitala Ucrainei ar putea rămâne acum fără căldură, în timp ce temperatura de afară scade sub 0 grade, potrivit oficialului ucrainean.

Convoiul care se îndrepta spre Kiev se află în impas

Convoiul rusesc care se îndreaptă spre Kiev se află în impas, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Departamentul american al Apărării afirmă că forțele rusești au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore, scrie BBC.

Potrivit lui Kirby, un convoi de trupe de 60 km care se îndreaptă spre Kiev a fost încetinit de luptătorii ucraineni și „rămâne blocat”. „Credem că rușii se regrupează și reevaluează progresele pe care nu le-au făcut”, a declarat el reporterilor.

Kirby a precizat că trupele invadatoare întâmpină în general mai puțină rezistență în sudul țării decât în nord. El a spus că Pentagonul nu poate confirma că orașul Herson din sudul țării a căzut, așa cum susțin rușii.

În pofida încetinirii ritmului, a avertizat el, Rusia păstrează la dispoziție o putere suplimentară care nu a fost încă folosită.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...