marți, august 9, 2022
AcasăInternaționalSute de morți în orașul-port Mariupol, după ce armata rusă a distrus...

Sute de morți în orașul-port Mariupol, după ce armata rusă a distrus un cartier rezidențial

În orașul Mariupol, oraș-port la Marea Azov, forțele Federației Ruse continuă bombardamentele în zone rezidențiale. Un cartier în care în mod normal locuiesc peste 130.000 de oameni a fost „aproape total distrus” de atacul forțelor ruse, a anunțat viceprimarul Sergii Orlov, afirmând că „cel puțin sute de oameni au murit”.

Orașul-port ucrainean Mariupol suferă pierderi masive și se confruntă o întrerupere a apei potabile în contextul în care este supus atacurilor repetate ale forțelor ruse, a declarat primarului orașului, Vadim Boichenko, pentru televiziunile din Ucraina, citat de The Guardian.

„Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori”, a declarat primarul. El a precizat că forțele ruse îi bombardează încontinuu de 12 ore. „Nici nu putem lua răniții de pe străzi, din case și apartamente astăzi, din moment ce bombardamentele nu se opresc”, a spus oficialul.

„Nu putem număra câte victime sunt acolo, dar credem că cel puțin sute de oameni au murit. Nu putem intra să recuperăm cadavrele”, a spus el, pentru BBC.

„Armata rusă lucrează aici cu toate armele lor – artilerie, sisteme de lansare de rachete multiple, avioane, rachete tactice. Încearcă să distrugă orașul”, a mai precizat Orlov.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...