marți, august 9, 2022
AcasăInternaționalUn consilier prezidențial ucrainean confirmă că negocierile de pace dintre Rusia și...

Un consilier prezidențial ucrainean confirmă că negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina vor continua miercuri

Un consiler prezidențial ucrainean a anunţat miercuri că vor fi reluate discuțiile dintre Ucraina și Rusia. Potrivit CNN, este de așteptat ca la a doua rundă de discuții să fie prezenți aceiași reprezentanți care s-au prezentat la prima rundă de discuții de luni.

„Acum e oficial. A doua rundă de discuții dintre Ucraina și ocupant va avea loc astăzi. Locația discuțiilor nu a fost încă confirmată. Luni au avut loc discuții în Belarus, lângă granița Belarus-Polonia”, afirmă consilierul, citat de CNN.

Anterior, Kremlinul anunțase că cea de-a doua rundă de negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană privind un posibil acord de încetare a focului în Ucraina poate avea loc miercuri.

„Astăzi (miercuri – n.r.), în a doua jumătate a zilei, spre seară, delegaţia noastră se va afla la locul (reuniunii), aşteptându-i pe negociatorii ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Peskov a evitat să spună unde anume s-ar putea desfăşura reuniunea, a cărei primă rundă a avut loc la 28 februarie la frontiera belaruso-ucraineană.

La rândul său, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat Reuters că este în discuţie posiblitatea organizării de noi discuţii cu partea rusă, dar că este nevoie de „o agendă substanţială”.

În ciuda aunţului privind negocierile, mai multe oreşe din Ucraina sunt în continuare bombardate intens. Sute de civili şi-au pierdut viaţa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...