spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăInternaționalProtest şocant contra abuzurilor ruseşti în Ucraina

Protest şocant contra abuzurilor ruseşti în Ucraina

♦ Femei parţial dezbrăcate şi „însângerate” cu vopsea roşie au protestat în faţa ambasadei Rusiei din Estonia împotriva violurilor din Ucraina.

Mai multe femei au protestat, ieri, în fața ambasadei Rusiei la Tallinn (Estonia) împotriva violurilor comise de soldații ruși în Ucraina.

Protestatarele s-au așezat în șir în fața ambasadei, parțial dezbrăcate, cu vopsea roșie în zonele intime, mâinile legate și capetele acoperite în pungi negre, simbolizând atrocitățile trăite de zeci de femei din Ucraina ale căror mărturii cutremurătoare au făcut marți înconjurul presei internaționale.

Tot mai multe mărturii arată că soldații ruși au folosit violul ca armă de război. Mai multe organizații, inclusiv ONG-ul Human Rights Watch, avertizează asupra acestui fenomen. Katerina Haliant, psiholog clinician la spitalul Dobrobut din Kiev, a relatat marți, pentru BFM TV, calvarul prin care au trecut aceste femei.

„Femeile care doresc să primească ajutor psihologic îl primesc, dar multe dintre ele nu sunt în stare să vorbească despre asta”, continuă Katerina Haliant. Ea povestește despre violuri foarte violente, aplicate într-un „mod umilitor”. Potrivit psihologului, toate povestesc despre același modus operandi. În primul rând, soldații ruși din orașele ocupate le supravegheau pe femei în timpul zilei, îi omorau pe bărbați, dacă era necesar, apoi se întorceau în casă noaptea.

Astăzi este dificil de știut câte femei ucrainene au fost victime ale violenței sexuale de la începutul ofensivei rusești. Ele nu vorbesc despre asta în mod direct”, explică Katerina Haliant. Violurile sunt descoperite atunci când acestea caută ajutor pentru că nu mai vor să trăiască.

Katerina Haliant a subliniat că este necesar „să se asigure siguranța acestor femei, în special prin evacuarea lor din Ucraina, iar apoi să se asigure sănătatea lor fizică și psihică și să fie învățate cum să trăiască cu asta”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...