sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăInternaționalFinlanda nu vrea arme nucleare sau baze NATO pe teritoriul său

Finlanda nu vrea arme nucleare sau baze NATO pe teritoriul său

Finlanda nu dorește ca NATO să desfășoare arme nucleare sau să instaleze baze militare pe teritoriul său, chiar dacă va deveni membră a alianței, a declarat premierul finlandez Sanna Marin într-un interviu publicat joi de cotidianul italian Corriere della Sera și citat de boursorama.com.

Sanna Marin, aflată într-o vizită la Roma, unde s-a întâlnit miercuri cu președintele Consiliului de miniștri, Mario Draghi, s-a declarat convinsă că reticența Ankarei poate fi depășită prin dialog.

Premierul a precizat că problema desfășurării de arme nucleare de către NATO și deschiderea bazelor NATO în Finlanda nu au fost discutate în cadrul discuțiilor cu alianța. „Nu cred că există nici un interes în desfășurarea de arme nucleare sau în deschiderea unor baze NATO în Finlanda”, a spus ea.

Omologul său suedez, Magdalena Andersson, a declarat, de asemenea, că țara sa nu este interesată să găzduiască baze permanente ale NATO sau arme nucleare pe teritoriul său.

Turcia, care a aderat la alianță în 1952, acuză Finlanda și Suedia că găzduiesc activiști legați de organizațiile kurde pe care le consideră teroriste și pune sub semnul întrebării embargourile asupra exporturilor de arme către Turcia, decise de Helsinki și Stockholm începând din 2019, după incursiunea armatei sale pe teritoriul sirian.

Președintele finlandez Sauli Niinisto și premierul suedez urmează să se întâlnească cu președintele american Joe Biden la Washington în cursul zilei de astăzi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
27.7 ° C
27.7 °
24 °
75 %
6.5kmh
59 %
sâm
28 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
37 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...