vineri, septembrie 30, 2022
AcasăInternaționalZelenski: „Nu vom ceda teritorii pentru pace”

Zelenski: „Nu vom ceda teritorii pentru pace”

Conflictul declanșat de Rusia în Ucraina continuă, intrând deja în ziua cu numărul 135. În acest context, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reafirmat că Ucraina nu va ceda nici o palmă de pământ, pentru că „este țara noastră” și nici nu va accepta să cedeze teritorii în schimbul unui armistițiu.

Într-un interviu pentru CNN, Zelenski a admis că rușii controlează acum regiunea Luhansk, din estul Ucrainei, dar a adăugat: „Nu prea înțeleg ce controlează? Totul este distrus, totul este o ruină”.

Zelenski a mulțumit pentru sprijinul internațional pe care-l primește țara sa, dar a revenit cu reproșul că acest război ar fi fost evitat dacă Ucraina era membră NATO.

„Lumea face multe, dar ar fi putut fi mult mai ușor dacă Ucraina era acceptată în membru NATO. Ar fi fost mult mai simplu decât își imaginează oamenii”, a spus Zelenski în interviul cu CNN, potrivit moldova.europaliberă.

Războiul, a estimat Zelenski, s-ar putea încheia până la sfârșitul anului, dacă Ucraina primește armele promise de Occident, la timp și în volumul necesar.

Rusia a pornit o agresiune militară împotriva Ucrainei pe 24 februarie

În 2021, Rusia a pornit o concentrare de forțe militare de mare amploare în apropierea frontierei de est a Ucrainei, fapt care a stârnit o mare îngrijorare în Ucraina, în Europa și în întreaga lume, potrivit Consiliului European.

La 21 februarie 2022, după mai multe săptămâni de tensiuni extreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să recunoască drept entități independente zonele necontrolate de guvern din oblastele (regiuni administrative) Donețk și Luhansk din Ucraina și să trimită trupe ruse în zonele respective.

Această decizie a venit ca urmare a unui vot favorabil din partea Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului Rusiei) la 15 februarie.

La 24 februarie 2022, Rusia a început invadarea Ucrainei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...