duminică, august 14, 2022
AcasăInternaționalNoi sancţiuni împotriva Rusiei. Se interzice importul de aur

Noi sancţiuni împotriva Rusiei. Se interzice importul de aur

Comisia Europeană a adoptat vineri al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care adăugă aurul rusesc pe lista de importuri interzise în UE și modifică unele restricțiile deja în vigoare pentru a evita îngreunarea exporturilor de alimente.

„Pachetul de ‘menținere și aliniere’ adoptat clarifică o serie de dispoziții pentru a consolida securitatea juridică pentru operatori și punerea în aplicare de către statele membre. De asemenea, acesta aliniază în continuare sancțiunile UE cu cele ale aliaților și partenerilor noștri, în special în cadrul G7. Este important faptul că pachetul reiterează poziția fermă a Comisiei de a proteja securitatea alimentară în întreaga lume”, subliniază comunicatul Comisiei Europene.

Sancțiuni prelungite până în ianuarie 2023

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei continuă fără încetare. Prin urmare, propunem astăzi să înăsprim sancțiunile noastre dure împotriva Kremlinului, să le aplicăm mai eficient și să le prelungim până în ianuarie 2023. Moscova trebuie să plătească în continuare un preț ridicat pentru agresiunea sa”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Interdicție de import pentru aurul rusesc

Pachetul de măsuri adoptat vineri va introduce o nouă interdicție de import pentru aurul rusesc, consolidând în același timp controalele asupra exporturilor de produse cu dublă utilizare și de tehnologii avansate. Astfel, va consolida alinierea sancțiunilor UE la cele ale partenerilor din G7 și va consolida cerințele de raportare a tranzacțiilor pentru a înăspri înghețarea activelor UE, precizează Executivul comunitar.

De asemenea, pachetul reliefează faptul că sancțiunile UE nu vizează în niciun fel comerțul cu produse agricole între țările terțe și Rusia. De asemenea, textul clarifică domeniul de aplicare exact al unor sancțiuni financiare și economice.

În cele din urmă, se propune prelungirea sancțiunilor actuale ale UE cu șase luni, până la următoarea revizuire, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Pachetul va fi acum discutat de statele membre în cadrul Consiliului European în vederea adoptării sale.

Noile măsuri fac parte dintr-un așa-zis „pachet de aliniere și mentenanță”, potrivit unei surse Reuters. care l-a numit pachetul „șase și jumătate”, din cauza faptului că setul de restricții este mult mai redus în comparație cu măsurile adoptate în trecut care au lovit importurile de petrol și gaze rusești.

Cu toate că este un pachet de sancțiuni mai puțin ambițios, anumite măsuri ar putea avea un impact mare asupra sectoarelor afectate.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
27.7 ° C
27.7 °
27.6 °
43 %
4.1kmh
31 %
Dum
31 °
lun
30 °
mar
25 °
mie
28 °
joi
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Acum că a primit gara număr nou de inventar, dacă suntem cuminți, poate bagă și trenuri.

EDITORIAL

Dosarul penal trimis în instanță de către procurorii militari care îl are în prim plan pe fostul președinte al României și tătuc al PSD-ului,...

EPIGRAMA ZILEI

De va veni la tine rusul Purtând povestea mea amară E semn că NATO și Apusul Te-au părăsit a "n"-a oară... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...