spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia și amenință cu bomba atomică,...

Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia și amenință cu bomba atomică, „dacă integritatea teritorială va fi pusă în pericol”

Într-un discurs adresat poporului rus, primul de la declanșarea invaziei în Ucraina, Vladimir Putin a afirmat, miercuri dimineață, că mobilizarea parțială este necesară „pentru a ne proteja patria și integritatea”, afirmând că „Occidentul vrea să ne distrugă țara”.

Potrivit libertatea, în discursul său, președintele Federației Ruse și-a descris planul pas cu pas. Astfel, prin referendumuri va alipi o parte din regiunile ocupate ale Ucrainei: Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, va crește numărul de soldați implicați în lupte, fiind posibilă acum recrutarea tuturor celor care au făcut armata sau au statut de rezerviști în Rusia, ceea ce reprezintă o mare majoritate a populației masculine, cu vârstă combativă dacă, așa cum se întâmplă acum, Ucraina își va recuceri din teritoriile ocupate.

De asemenea, potrivit sursei citate, Putin amenință că va folosi arma nucleară, considerându-le ale Rusiei, prin referendumuri care urmează să fie derulate în scurt timp.

Deși Rusia încă nu a declarat formal război Ucrainei, potrivit legislației proprii, țara trebuie să se afle într-o stare formală de război pentru ca mobilizarea să fie declarată. Anexarea zonelor ocupate ar permite Kremlinului să pretindă că Rusia este atacată de forțele ucrainene, chiar dacă acestea luptă pentru eliberarea propriului teritoriu.

În urmă cu o lună, Vladimir Putin a semnat un decret de creștere a forțelor armate ale Rusiei cu 137 de mii, de la 1,1 milioane militari activi, dar a evitat să declare până acum o mobilizare, în ciuda înfrângerilor suferite de Armata Rusiei, potrivit biziday.

Moscova și-a intensificat eforturile de a recruta noi soldați, prin ceea ce unii experți au numit o “mobilizare sub acoperire”. Regiunile din Rusia au început să formeze batalioane de voluntari, oferind contracte avantajoase pe termen scurt bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Potrivit informațiilor occidentale, grupuri militare private, inclusiv grupul Wagner, au fost folosite pentru a consolida forțele din prima linie ale Rusiei în timp ce Kremlinul se confrunta cu o lipsă acută de soldați.

Deși ISW arată că o mobilizare nu ajută pe termen scurt forțele ruse din Ucraina, avantajele mobilizării sunt și de natură economică. Economia de război presupune, printre altele, reorganizarea industriei, valorificarea resurselor naturale, a transporturilor și comunicațiilor în serviciul forțelor armate.

Din punct de vedere militar, unul dintre efectele imediate ale unei mobilizări formale se aplică asupra rezervei naționale de recrutați. Suplimentar, în forțele armate ar putea fi înrolați specialiști, cum ar fi medici, rezerviști cu vârste cuprinse între 27 și 60 de ani.

Pentru bărbații din grupa de vârsta 18-27 serviciul militar este obligatoriu în Rusia. Femeile și cetățenii străini (18-30 ani) pot servi în armată ca voluntari. În 2022, a fost instituită posibilitatea înscrierii în școlile militare de la vârsta de 16 ani, potrivit sursei citate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...