vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalRishi Sunak va fi noul premier al Marii Britanii

Rishi Sunak va fi noul premier al Marii Britanii

Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak va fi următorul prim-ministru al Regatului Unit. Asta după ce singurul său rival, Penny Mordaunt, s-a retras din competiția internă din Partidul Conservator. 

Rishi Sunak îi ia locul lui Liz Truss care a demisionat, joi, după doar 45 de zile în fruntea guvernului britanic, devenind, astfel, prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului.

Sunak a fost ales lider al Partidului Conservator și va fi viitorul prim-ministru al Regatului Unit după demisia lui Liz Truss. Comitetul 1922 stabileşte regulile pentru selectarea şi schimbarea liderului Partidului Conservator, potrivit Digi24.

Luni dimineață, Sunak avea deja peste 160 de semnături ale parlamentarilor conservatori.  Contracandidata Penny Mordaunt a anunţat că se retrage din cursă pentru că nu a a obţinut suficient sprijin din partea parlamentarilor conservatori şi că îl va sprijini pe Rishi Sunak.

Primul hindus la conducerea guvernului britanic

„Această decizie este una istorică şi arată, încă o dată, diversitatea şi talentul partidului nostru. Rishi are sprijinul meu deplin”, a anunţat Mordaunt într-un comunicat. Sunak a ieșit pe locul doi în ultima competiție pentru șefia partidului și guvernului britanic, fiind învins de Liz Truss la votul membrilor partidului, însă câștigând toate rundele de vot la nivel parlamentar.

Rishi Sunak va deveni primul hindus și prima persoană de culoare care va conduce guvernul Marii Britanii. La vârsta de 42 de ani, este și cea mai tânără persoană care a preluat funcția în ultimii 200 de ani.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...