luni, ianuarie 30, 2023
AcasăInternaționalPeste 140 de morți la o petrecere de Halloween

Peste 140 de morți la o petrecere de Halloween

146 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite într-o busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000 de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, anunță agenția de știri Yonhap.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se ţin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, şeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Răniţii sunt transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi.

Iniţial, presa internaţională a scris că zeci de persoane se aflau în ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgenţă, înconjuraţi de mulţime.

Pompierii au anunţat atunci 81 de cazuri de ”dificultate respiratorie”.

Președintele Yoon Seok-yeol și premierul Han Dok-soo au reacționat anterior la incident, îndemnând medicii să ofere asistența necesară. Primarul capitalei, Oh Se Khun, a decis să își scurteze călătoria în Europa. În plus, Yoon Seok-yeol a convocat o ședință de urgență pentru a se ocupa de incident. Au participat șefii ministerelor de interne din Seul și din țară, precum și alți oficiali operaționali și de salvare, prin legătură video.

Străzile din Seul erau pline de oameni care sărbătoreau Halloweenul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...