luni, ianuarie 30, 2023
AcasăInternaționalTragedie la Seul: Bilanțul morților a crescut la 151

Tragedie la Seul: Bilanțul morților a crescut la 151

Numărul persoanelor decedate în urma busculadei de la Seul a crescut la 151, iar prin acestea sunt 19 cetăţeni străini, relatează BBC. Numărul persoanelor rănite este de 82, transmite News.ro. De asemenea, poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu până când consecinţele vor fi ţinute sub control.

Nu se știe încă de la ce a pornit busculada. Una dintre teorii este că un grup mare de oameni s-ar fi îndreptat către un bar pentru a vedea o vedetă locală. Victimele sunt, în mare parte, tineri. Printre cei care și-au pierdut viața sunt și 19 străini.

Pe lângă cei decedați, mai sunt și peste 150 de răniți, care au ajuns la zeci de spitale din capitala sud-coreeană. Relatările cutremurătoare ale martorilor descriu scene ale disperării, cu oameni căzuți și călcați în picioare.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a ordonat înființarea unui grup operativ pentru a ajuta la tratarea răniților.

Itaewon este unul dintre cele mai populare cartiere din Seul pentru viața de noapte. Localnicii și străinii se adună acolo în fiecare weekend, dar Halloween-ul este una dintre cele mai aglomerate nopți ale anului. Se estimează că 100.000 de oameni au venit să sărbătorească sâmbătă, pentru a marca primul Halloween fără restricții. Busculada pare să fi început pe o alee îngustă, în pantă, care era supraaglomerată. Imaginile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată că erau atât de mulți oameni, încât nici nu se puteau mișca.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...