luni, ianuarie 30, 2023
AcasăInternaționalUngaria închide teatre şi piscine din cauza prețurilor la energie

Ungaria închide teatre şi piscine din cauza prețurilor la energie

Teatre, stațiuni balneare, piscine, biblioteci, muzee și facilități sportive din zeci de localităţi din Ungaria decid să își suspende activitățile și serviciile din cauza prețurilor la energie, transmite Euronews.

La Szeged, un oraș de 160.000 de locuitori la granița cu Serbia, au fost închise mai mult de zece structuri. Viceprimarul Tamás Kovács explică că preţul facturilor municipale de consum au crescut de șapte ori.

„Statul maghiar a dispus o reducere a serviciilor municipale începând cu 1 ianuarie, când vor începe noile contracte pentru multe municipalități, numai că multe municipalități se află deja din septembrie în această situație și încearcă să mențină cel puțin serviciile esențiale, precum transportul public”, spune Kovács.

Situația este dificilă în întreaga țară: nu trece nicio zi fără ca o unitate publică să fie închisă. În orăşelul Makó au rămas deschise băile termale, pe care se bazează turismul orașului, însă saunele funcționează prin rotație.

Muzeul și palatul sporturilor sunt închise, iar cetățenii se tem de ceea ce va urma. „Situația este gravă: am înţeles cu toții că trebuie să reducem consumul și vom respecta restricțiile pentru ca lucrurile să nu se înrăutăţească, apoi vom vedea ce se va întâmpla”, spune o femeie.

În capitala Budapesta, multe servicii continuă să funcționeze fără probleme, dar și sectorul privat se află într-o situație dificilă. Până și cel mai mare hotel din țară, Hotel Hungária, care are 499 de camere, se va închide în câteva zile și nu se va deschide înainte de începutul lunii martie, deoarece administrarea acestuia este mult prea costisitoare pentru numărul mic de oaspeți așteptaţi în următoarele câteva luni.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...