sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăInternaționalMinistrul de interne ucrainean a fost ucis după ce un elicopter s-a...

Ministrul de interne ucrainean a fost ucis după ce un elicopter s-a prăbușit lângă Kiev

Ministrul de interne ucrainean a fost ucis în prăbușirea unui elicopter în regiunea Kiev, a anunțat poliția, citată de agenția AFP.

„În total, în prezent se știe că 16 persoane au murit”, a declarat șeful poliției naționale, Igor Klimenko. Printre morți se numără mai mulți oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul de Interne Denis Monastirski, a precizat el, citat de agenția AFP.

Agenția Interfax-Ucraina precizează, la rândul său, că printre cei decedați se numără ministrul de interne Denis Monastirski, prim-adjunctul ministrului de interne Evgheni Enin și secretarul de stat Iuri Lubkovici.

Deocamdată, nu există nicio explicație imediată cu privire la cauza prăbușirii și niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Potrivit BBC, doi copii se numără printre morți, iar alți 10 sunt tratați la spital. Ministrul, Denis Monastirski, se afla împreună cu alte opt persoane în elicopter. Șeful poliției naționale a scris pe Facebook că elicopterul aparținea serviciului de urgență de stat al Ucrainei.

După prăbușire, un incendiu a izbucnit în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost evacuați din clădire. Epava elicopterului era vizibilă în afara clădirii în flăcări. Era întuneric și ceață în momentul prăbușirii, iar rapoartele inițiale sugerează că elicopterul a lovit grădinița înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale.

Douăzeci și două de persoane au fost transportate la spital, inclusiv cei 10 copii, a declarat Klimenko.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...