spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăInternaționalSoția șefului spionajului din Ucraina a fost otrăvită

Soția șefului spionajului din Ucraina a fost otrăvită

Rusia e suspectată de o nouă tentativă de asasinat, după ce s-a confirmat că soția șefului serviciilor de informații ucrainene a fost otrăvită.

Surse din cadrul comunității de informații ucrainene au confirmat pentru Kyiv Post că soția șefului serviciilor de informații ucrainene, Kyrylo Budanov, a fost otrăvită.

Când i s-a cerut să confirme rapoartele potrivit cărora Marianna Budanova s-a îmbolnăvit, o sursă din cadrul Serviciului de informații al apărării din Ucraina (HUR) a declarat pentru Kyiv Post: „Din păcate, acest lucru este adevărat”.

„Ea a mers la medic la timp, dacă o săptămână mai târziu, consecințele ar fi fost mai grave”, a mai spus sursa.

Aceștia nu au oferit mai multe detalii, dar, potrivit Babel, Budanova, în vârstă de 30 de ani, este în prezent tratată în spital pentru otrăvire cu metale grele.

O anchetă este în curs de desfășurare în cazul presupusei tentative de omor a soției șefului Serviciului de Informații al Apărării (HUR).

Rusia a fost acuzată în numeroase ocazii că a efectuat asasinate și tentative de asasinat cu otrăvuri care implică metale grele – care, de obicei, nu sunt prezente în cantități letale în viața de zi cu zi.

Budanov, un fost comando care a efectuat o serie de misiuni îndrăznețe împotriva forțelor rusești, a urcat vertiginos în rândurile serviciilor de informații militare ucrainene pentru a deveni general la vârsta de 35 de ani.

El însuși a fost ținta a nu mai puțin de 10 tentative de asasinat din partea rușilor, dintre care una, o explozie de mașină, l-a rănit grav.

Într-un interviu pentru Radio Svoboda, Budanov a declarat că Marianna locuia cu el în biroul său din Kiev.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...