spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăInternaționalOpozantul rus Aleksei Navalnîi, declarat mort în închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, declarat mort în închisoare

Serviciul penitenciar rus a raportat că criticul și opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, a murit, relatează Sky News. The Guardian scrie că moartea liderului opoziției ruse ar putea fi considerat probabil un asasinat politic atribuit lui Vladimir Putin. Kremlinul a declarat că nu are informații privind cauza decesului, precizează publicația britanică.

Potrivit G4Media, la rândul său, BBC transmite că cel mai important lider al opoziției din Rusia din ultimul deceniu, Aleksei Navalnîi, a murit în închisoarea din interiorul Cercului Arctic, anunță agențiile de presă ruse, citând serviciul penitenciar. Considerat drept cel mai vehement critic al președintelui Vladimir Putin, Navalnîi ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru infracțiuni considerate în general motivate politic.

El a fost mutat într-o colonie penală din Arctica, considerată una dintre cele mai dure închisori, la sfârșitul anului trecut. Serviciul penitenciar din districtul Yamalo-Nenets a declarat că stabilește cauzele morții sale, a relatat agenția de știri Tass.

Potrivit Kommersant, Departamentul Serviciului penitenciar federal pentru districtul autonom Yamal-Nenets a anunțat decesul opozantului Alexei Navalny în colonia corecțională nr. 3. Acesta s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința. Medicii au declarat decesul acestuia. „Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive”, se arată în comunicat.

Care ar fi cauza morţii

Potrivit Serviciului Federal Penitenciar, cauzele decesului sunt în curs de stabilire. Potrivit unei surse RT, Alexei Navalny a suferit un cheag de sânge.

„La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul A A A Navalny s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința”, se arată într-un comunicat.

„Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Medicii medicali de urgență au confirmat decesul deținutului”, încheie comunicatul.

Avocatul nu comentează

Avocatul lui Alexei Navalnîi, Leonid Soloviov, a refuzat să comenteze relatarea despre moartea clientului său. „Prin decizia familiei lui Aleksei Navalnîi, nu comentez absolut nimic. Să ne lămurim acum. Aleksei a avut (o discuție) miercuri un avocat. Totul era în regulă atunci”, a declarat avocatul.

Inițial, Aleksei Navalnîi își ispășea o pedeapsă într-un caz de fraudă în colonia penală de maximă securitate nr. 6 din satul Melekhovo, districtul Kovrovsky, regiunea Vladimir. La sfârșitul anului trecut, avocații săi au raportat că, de la începutul lunii decembrie, acesta nu a mai fost dus la audierile din instanță prin legătură video, iar lor nu li s-a permis să își vadă clientul. Ulterior, s-a dovedit că Aleksei Navalnîi nu mai figurează în IK-6, ci se află în colonia corecțională nr. 3 din satul Kharp din districtul autonom Yamalo-Nenets. Această colonie se mai numește și „Lupul polar”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
21.6 ° C
21.6 °
21 °
34 %
5.3kmh
42 %
mie
21 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
20 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...