marți, iunie 18, 2024
AcasăInternaționalUcraina poate lovi ținte militare din Rusia. Franța și Germania și-au dat...

Ucraina poate lovi ținte militare din Rusia. Franța și Germania și-au dat acordul

Ucraina poate lovi ținte militare din Rusia. Franța și Germania și-au dat acordul, precizând faptul că nu se încalcă dreptul internațional.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron s-au exprimat marți în favoarea permiterii ca Ucraina să folosească armament occidental pentru a lovi ținte militare din Rusia, relatează Deutsche Welle.

„Credem că ar trebui să le permitem să neutralizeze locurile militare din care sunt lansate rachete, de unde… Ucraina este atacată”, a spus Macron la o conferință de presă comună alături de cancelarul german în urma discuțiilor de la Schloss Meseberg, lângă Berlin, în ultima zi a vizitei oficiale în Germania.

Dreptul internațional este respectat

În același timp, el a subliniat că „nu ar trebui să le permitem să atingă alte ținte din Rusia și, evident, capacități civile”.

Scholz a fost mai precaut, dar a spus că nu are obiecții la abordarea lui Macron.

El a subliniat că atâta timp cât Ucraina respectă dreptul internațional și condițiile țărilor furnizoare de arme, trebuie să i se „permită să se apere”.

„Ucraina are toate posibilitățile conform dreptului internațional. Acest lucru trebuie spus în mod explicit”, a spus Scholz.

Transferul de arme către Ucraina este supus unor condiții stricte

„Mi se pare ciudat când unii oameni susțin că nu ar trebui să i se permită să se apere și să ia măsuri potrivite pentru asta”, a continuat el.

Germania și alte țări au supus transferul de arme către Ucraina unor condiții stricte, cum ar fi ca acestea să nu fie folosite pentru a ataca ținte din Rusia din cauza temerilor care ar duce la o escaladare.

Continuarea în Aktual24

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
65 %
1.2kmh
10 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °
vin
27 °
sâm
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...