Elevă artistă, premiată la Olimpiada de limba română

0

Elevii de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” au rezultate şi la disciplinele de cultură generală, nu numai la cele de specialitate, muzică sau arte plastice.

Exemplul cel mai elocvent este cel al Irinei Elena Dumitriu, elevă în clasa a VI-a la secţia de arte plastice. Aceasta, sub coordonarea profesorului Beatrice Cătălina Păpădie, a obţinut Premiul special la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română pentru gimnaziu, la secţiunea B, şi anume la ,,Lectura ca abilitate de viaţă”, care s-a desfăşurat la Iaşi.

,,Irina a obţinut acest premiu pentru substanţa lecturilor şi ţinuta eseistica a lucrării elaborata în cadrul concursului. Are o fire artistică nativă, caută mereu să se descopere pe sine şi frumosul din tot ceea ce o înconjoară, iar acest lucru o avantajează foarte mult. Pasiunea pentru lectură şi tenacitatea de a face performanţa sunt principalele ei calităţi care o vor ajuta şi în viitor să obţină rezultate deosebite”, a declarat Beatrice Cătălina Păpădie, directoarea Liceului de Artă şi profesoara de limba română a elevei.

Pentru Irina Dumitriu premiul obţinut la Iaşi nu e o surpriză, eleva obţinând menţiune la faza judeţeană a ediţiei de anul trecut. Astfel, ea este pe un trend ascendent, ceea ce îi conferă mari speranţe pentru anii viitori. „Anul trecut am obţinut menţiune la etapa judeţeană a acestui concurs. Rezultatul din 2018 m-a motivat să citesc mai mult şi să reflectez asupra textelor literare pentru ca anul acesta să mă calific la etapa naţională a Olimpiadei de limba română. A fost o experienţă interesantă pentru mine care mă motivează să particip şi la alte concursuri care au ca temă lectura”, a declarat eleva.

Deja ai votat!
se încarcă...