Memoriu împotriva construirii unui bloc

0

 

În urmă cu câteva zile, municipalitatea botoşăneană a primit un memoriu susţinut de semnăturile a 60 de botoşăneni. Aceştia se declară împotriva construirii a trei blocuri pe un teren aflat pe Strada Izvoarelor, în spatele Bisericii „Sfântul Ilie”.

„Sunt locuitori din trei scări de bloc. Ei spun că nu sunt de acord cu construirea blocului, dar nu au adus niciun argument tehnic, nicio motivaţie”, a declarat Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoşani.

Potrivit edilului, cetăţenii din zonă ar fi dorit ca pe acel teren să fie amenajate noi locuri de parcare, variantă imposibil de pus în practică, din moment ce suprafaţa respectivă este proprietate privată.

„Eu am studiat actele şi am ajuns la concluzia că proiectul respectă legea. Mai mult, vorbim despre o proprietate privată, unde un investitor doreşte să facă o investiţie. Aşteptăm de la cetăţeni să ne aducă nişte argumente tehnice care să stea în picioare şi prin care să-şi motiveze această petiţie”, a explicat Marian Murariu.

Viceprimarul a mai arătat că în cazul acestei investiţii nu se înregistrează aceeaşi situaţie ca în zona Octav Onicescu, unde acelaşi investitor dorea să construiască un bloc. Cetăţenii de acolo au făcut demersuri şi au avut câştig de cauză deoarece, potrivit proiectului, nu se respecta distanţa legală între blocuri.

Din documentaţia aflată în consulare publică, rezultă că terenul de pe Strada Izvoarelor unde se vor ridica trei blocuri, parter plus patru etaje, are o suprafaţă de 2.546 de metri pătraţi. Gradul de ocupare cu construcţii va fi de aproximativ 40%. Cele trei blocuri vor include 40 de apartamente, obligaţia investitorului fiind aceea de a asigura tot atâtea locuri de parcare.

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!