marți, iulie 16, 2024
AcasăLocal BTMemoriu împotriva construirii unui bloc

Memoriu împotriva construirii unui bloc

 

În urmă cu câteva zile, municipalitatea botoşăneană a primit un memoriu susţinut de semnăturile a 60 de botoşăneni. Aceştia se declară împotriva construirii a trei blocuri pe un teren aflat pe Strada Izvoarelor, în spatele Bisericii „Sfântul Ilie”.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Sunt locuitori din trei scări de bloc. Ei spun că nu sunt de acord cu construirea blocului, dar nu au adus niciun argument tehnic, nicio motivaţie”, a declarat Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoşani.

Potrivit edilului, cetăţenii din zonă ar fi dorit ca pe acel teren să fie amenajate noi locuri de parcare, variantă imposibil de pus în practică, din moment ce suprafaţa respectivă este proprietate privată.

„Eu am studiat actele şi am ajuns la concluzia că proiectul respectă legea. Mai mult, vorbim despre o proprietate privată, unde un investitor doreşte să facă o investiţie. Aşteptăm de la cetăţeni să ne aducă nişte argumente tehnice care să stea în picioare şi prin care să-şi motiveze această petiţie”, a explicat Marian Murariu.

Viceprimarul a mai arătat că în cazul acestei investiţii nu se înregistrează aceeaşi situaţie ca în zona Octav Onicescu, unde acelaşi investitor dorea să construiască un bloc. Cetăţenii de acolo au făcut demersuri şi au avut câştig de cauză deoarece, potrivit proiectului, nu se respecta distanţa legală între blocuri.

Din documentaţia aflată în consulare publică, rezultă că terenul de pe Strada Izvoarelor unde se vor ridica trei blocuri, parter plus patru etaje, are o suprafaţă de 2.546 de metri pătraţi. Gradul de ocupare cu construcţii va fi de aproximativ 40%. Cele trei blocuri vor include 40 de apartamente, obligaţia investitorului fiind aceea de a asigura tot atâtea locuri de parcare.

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
30.5 ° C
30.6 °
29.4 °
41 %
1.6kmh
3 %
mar
29 °
mie
40 °
joi
34 °
vin
33 °
sâm
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din cauza crizei de de aparate de aer condiționat, se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

S-a terminat cu Evaluarea Națională, s-a terminat și cu Bacalaureatul. Examene și examene, cu rezultate previzibile, care se repetă de la an la an....

EPIGRAMA ZILEI

Dintre clienți, mare parte Gândește la modul concret: Magazinul ca la carte E musai cu ... caiet!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...