sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocal BTDoctor sucevean acuzat că-şi droga copiii

Doctor sucevean acuzat că-şi droga copiii

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat luni percheziţii în cazul şocant al unei mame din Suceava acuzată că le-a administrat propriilor copii morfină şi diazepam. Procurorii au anunţat oficial că au dispus începerea urmăririi penale “in rem“ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale. De asemenea, s-au mai demarat cercetări şi pentru infracţiunea de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Pe tot parcursul zilei de luni, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au ridicat reţete, atât de la domiciliul mamei, cât şi de la locul ei de muncă. Mama copiilor, Lorena Adriana Bîrleanu, este medic, fiind şefa Centrului Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne, calitate prin care avea acces la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic. Ancheta procurorilor a mai vizat şi alte persoane. Urmau să fie audiaţi şi alţi membri ai familiei. De asemenea, ar fi vizată de cercetări şi o posibilă complice a femeii în procurarea medicamentelor, tot din mediul medical.

 

Ancheta a plecat de la o sesizare anonimă 

Ancheta a plecat de la o sesizare anonimă care a ajuns la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava în data de 7 martie. Atunci, cei de la Protecţia Copilului erau sesizaţi că doi copii, fraţi, unul în vârstă de 11 ani şi unul de 15 ani, elevi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, au un comportament foarte suspect la şcoală în ultima perioadă. Pe lângă faptul că acumulaseră foarte multe absenţe, parte dintre ele motivate chiar de mamă, care este medicul lor de familie, din copii energici cei doi deveniseră foarte apatici şi vlăguiţi, starea lor creând îngrijorare.
Cei doi au ajuns la Spitalul Judeţean, unde medicii au confirmat prezenţa în sângele copiilor a unor substanţe suspecte.

 

Probele DIICOT confirmă bănuielile

Ulterior, pe 14 martie, Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava a înaintat la DIICOT o sesizare cu privire la suspiciunea că minorilor din familia Bîrleanu le-au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor. Imediat, procurorii au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori. Percheziţiile de luni s-au făcut după ce probele suplimentare de laborator solicitate de DIICOT au confirmat suspiciunile iniţiale.

Conform unui comunicat al DIICOT, în urma analizelor probelor de urină de la cei doi copii s-a evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine. Deşi acuzaţiile sunt foarte grave, copiii au rămas în familia Bîrleanu, la decizia judecătorilor, iar anchetele au arătat că aceştia nu erau în evidenţa unui psihiatru care să fi recomandat tratamentul.

Toate persoanele suspecte în acest caz au fost aduse la sediul DIICOT pentru audieri.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.1 ° C
17.1 °
16.1 °
90 %
1.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
27 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei să ai o scuză când te întreabă poliţia de ce ai parcat neregulamentar, poţi să spui că ai dat maşina la gunoi.

EDITORIAL

Așteptată cu mare interes de către botoșăneni, prima întâlnire de lucru dintre Doina Federovici și Valeriu Iftime a debutat cu felicitări reciproce, pricinuite de...

EPIGRAMA ZILEI

În week-end, la o agapă, A schițat o lege bună : Măcar o dată pe lună Să consume lumea ... apă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...