12 + eighteen =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Până la finele acestei luni, municipalitatea botoşăneană ar trebui să primească 16,165 de milioane de lei, bani reprezentând corecţia financiară aplicată la proiectul vizând reabilitarea sistemului de termoficare şi recâştigaţi în instanţă. „Noi am primit hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 28 iunie. În 30 de zile de la emiterea hotărârii ar trebui să primim banii şi am trimis deja o adresă la Autoritatea de Management din cadrul POS Mediu”, a declarat Mirela Gheorghiţă, directorul economic al primăriei.

Procesul vizând această corecţie financiară a început în mai 2015 la Curtea de Apel Suceava, o primă victorie fiind înregistrată pe 17 noiembrie 2015, când magistraţii suceveni au dat câştig de cauză Primăriei Botoşani. Ulterior, sentinţa a fost atacată de Ministerul Fondurilor Europene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 6 iunie 2018, Curtea Supremă a dat din nou câştig de cauză primăriei, respingând ca nefondat recursul Ministerului Fondurilor Europene. Acelaşi minister este obligat să întocmească Nota de suportare de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare în valoare de 16.165.397 lei, după care Ministerul Finanţelor va trebui să vireze suma aferentă în contul primăriei.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a precizat că banii obţinuţi în instanţă sunt foarte importanţi pentru municipalitate şi vor putea fi folosiţi pentru diferite investiţii. Totodată, la nivelul conducerii primăriei se analizează posibilitatea solicitării de majorări şi penalităţi la respectiva sumă.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...