Măsură inedită – rampă pentru deşeuri transformată în alee

0
bty

Măsură inedită pentru fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerată din oraş. Practic, o platformă de depozitare a deşeurilor va fi modificată pentru a face loc unei alei. „Am avut o discuţie în urmă cu ceva timp cu dezvoltatorul de pe Aleea Pinului, care a solicitat o reamplasare a containerelor din platforma de gunoi şi transformarea acestei platforme pentru a deschide circulaţia de pe strada Vârnav, în strada Prieteniei, pe Aleea Pinului, în imediata vecinătate a blocului nou de lângă Şcoala 7. Acolo este un trafic congestionat, iar cetăţenii din strada Prieteniei, ajung în Aleea Pinului, inclusiv la acest bloc, după care trebuie să întoarcă. La ore de vârf este o congestie extraordinară”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Potrivit acestuia, viceprimarul Marian Murariu a propus bugetarea unui studiu de fezabilitate pentru o analiză a întregului cvartal, în vederea reconfigurării accesului auto şi pietonal. „Până la finalizarea acestui demers, care trenează, am luat această decizie să aprobăm reconfigurarea platformei, astfel containerele care sunt puse în formă de U să fie puse pe latura dinspre Şcoala 7, iar suprafaţa rămasă să fie transformată într-o arteră de legătură între Aleea Pinului care înconjoară acest bloc şi strada Vârnav, urmând ca să dăm un sens unic acestei artere de circulaţie”, a spus Cosmin Andrei.

În legătură cu direcţia sensului unic, părerile sunt împărţite. Din discuţiile cu cetăţenii, unii au spus că ar fi bine ca sensul să fie din strada Vârnav înspre strada Prieteniei, alţii invers. Sens unic va fi cu siguranţă deoarece configuraţia arterei de circulaţie nu permite dublu sens.

„Important de subliniat este faptul că toată construcţia se face pe cheltuiala dezvoltatorului. Primăria a fost de acord cu această iniţiativă, o considerăm oportună. Va fi construită o platformă de colectare a deşeurilor de la zero, care va avea un aspect mai plăcut decât cea care este acum. Aşteptăm să finalizeze constructorul lucrarea care o face pe banii săi. Şi încă un aspect pe care vreau să-l subliniez, este faptul că va fi transmis un drept de servitute în favoarea primăriei, ceea ce va permite şi va garanta pe viitor accesul nediscriminatoriu al tuturor participanţilor la trafic. Pentru că o parte din această arteră de circulaţie în acest moment se află în domeniu privat. Am avut o  înţelegere în aşa încât să avem drept de servitute să nu se închidă niciodată. Practic, se mai naşte o bucăţică de stradă care, sperăm noi, să rezolve nişte probleme care sunt foarte stringente în acea zonă”, a explicat edilul.

Mulţi părinţi îşi aduc şi îşi iau copiii de la Şcoala 7 cu maşina, astfel că la orele de vârf se creează o aglomeraţie de nedescris. De multe ori, cetăţenii care locuiesc în zonă au probleme în a pelca sau a ajunge acasă.

„Dacă dăm sens unic, s-ar putea să se împartă acest trafic şi oamenii să meargă în strada Prieteniei o dată înainte pe Vârnav şi a doua oară prin această stradă pe care o deschidem”, a concluzionat Cosmin Andrei.

+0 -0
se încarcă...