Clădiri iluminate în violet de Ziua Prematurităţii

0

Trei clădiri emblematice din Judeţul Botoşani au fost iluminate, sâmbătă seară, în culoarea violet.

Unul din zece copii se naște prematur, ceea ce înseamnă că, la nivel mondial, aproximativ 15 milioane de bebeluși sunt afectați anual de această problemă. În județul Botoşani, câteva sute de copii sunt născuți înainte de termen în fiecare an, mulți dintre ei având nevoie de incubatoare și de îngrijiri medicale speciale pentru a putea trece de perioada critică.

Cu scopul de a atrage atenția opiniei publice asupra acestei probleme, pe 17 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Prematurității. Anul acesta, Botoşaniul a luat parte în mod activ la acest eveniment, prin iluminarea în culoarea violet a fațadei principale a clădirilor Primăriei Botoşani, Primăriei Dorohoi, precum şi a Colegiului Medicilor Botoşani.

Medici, părinți și copii născuți prematur au luat parte la evenimentul desfășurat sâmbătă seară.  ”Am organizat această acțiune pentru a atrage atenția opiniei publice asupra acestui fenomen. Ne dorim să informăm viitoarele mame asupra riscurilor pe care le presupune o naștere prematură și asupra faptului că multe dintre nașterile premature pot fi prevenite. Celebrăm copiii născuți prematur care ne oferă în fiecare zi o lecție de viață, dar și eforturile colegilor și ale părinţilor pentru salvarea şi îngrijirea nou-născuţilor prematur”, a spus medicul specialist în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatoogie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

+0 -0
se încarcă...